Japan Festival Berlijn

Japan Festival Berlijn


Japan festival Berlijn


25 en 26 Januari
2020


Wat: Japan festival Berlijn vindt op 25 en 26 januari 2020 plaats in URANIA.

Het motto voor deze 11de editie is “Land van de rijzende zon”. Het laat alle culturele en artistieke facetten zien van Japan op het gebied van kunst cultuur lifestyle en toerisme.

450 artiesten, muzikanten, dansers en acteurs voeren een non-stop live-programma uit in 2 concertzalen op 2 podia gedurende 36 uur. Speciale gasten zijn de unieke Japanse Taiko Drummer Itchitaro en verrassende artiesten uit het "Land van de rijzende zon" op uitnodiging van de Japanse ambassade. Christian Wagner, die het grote JapanFestival Berlijn heeft uitgevonden en het al 10 keer heeft georganiseerd, beschrijft zijn visie op Japan: "Er zijn zoveel Japanse mensen die ons inspireren, imponeren met hun traditie en beleefdheid en verrijken het JapanFestival Berlijn elk jaar zo veel. Het is een duik in een andere, vreemde en toch zo hechte wereld hier in de culturele smeltkroes van Berlijn. "

Andere hoogtepunten zijn Taiko-drummers van Tengu Daiko, mezzosopraan Setsuko Oshiro Jeanneret, de Japanse band "Japan Japan" en het Taiko-Fusion-Project Shambala, een traditionele kimonopresentatie met kostuumwetenschapper Ann-Dorothee Schlüter en Kimono-meester Yoko Sawasan, die vooral uit Tokio arriveert, en een gotische modeshow in Lolita-stijl. Uniek zijn de traditionele Japanse dans van de kunstenaar Chihoko, de shakuhachi bamboefluit van Patrick Urban en de traditionele koto-uitvoeringen evenals de Japanse vechtsportpresentaties van Aikido, Kendo, Iaido, Karate, Naginata, Ju Tai Jitsu met Kadeshi en anderen Taiko Group Iki Iki Taiko tot Sumi-e Performances door Master Rita Böhm, Ikebana Demonstrations door Marianne Pucks,

gamescosplayenmeer logoMeer dan 120 exposanten bieden informatie en de unieke diversiteit van Japan

Meer dan 120 exposanten presenteren "Japans" van Ikebana op vier niveaus, Japanse thee, sake, kimono's, meubels en woonaccessoires, toeristische informatie van touroperator GEOPLAN, het Japanse VVV-kantoor JNTO, de traditionele Shiatsu massage evenals manga, anime en cosplay accessoires, Japanse kunst en design tot culinaire hoogstandjes zoals sushi, matcha chocolade, pokies, Japans gebak, Onigirazu, Japanse whisky en Onigiri. Japan-informatie is beschikbaar op de stands van de Japanse ambassade en het Japans-Duitse centrum van Berlijn; Er zijn ook praktische aanbiedingen voor origami-vouwen en go-play.Openingstijden:

zaterdag: 10:00-20:00
zondag:     10:00-18:00Japan Festival Berlijn


Urania Berlijn
An der Urania 17
10787 Berlijn-Schöneberg


Meer Info: JapanFest


Wat kost een kaartje?

een kaartje kost je voor dit festival:
Weekend ticket
  • weekend ticket €30,00
  • weekend ticket €25,00*
Dagticket Zaterdag
  • dagticket zaterdag €17,00
  • dagticket zaterdag €14,00*
Dagticket Zondag
  • dagticket zondag €16,00
  • dagticket zondag €13,00*
* korting geld voor studenten en senioren
Een reactie posten

0 Reacties